O pardoseala izolata ofera confort

O termoizolatie de orice tip creeaza mai multe avantaje: optimizeaza confortul termic, protejeaza constructia si reduce consumul energetic destinat incalzirii. In tara noastra,  problema controlarii

Ideea de confort al casei se identifica de cele mai multe ori cu lipsa puntilor termice intre interiorul si exteriorul locuintei. Asa cum multi dintre dumneavoastra stiu deja, exista transfer termic si la nivelul podelei, iar pe timp de iarna acesta provoaca multe neplaceri.

O termoizolatie de orice tip creeaza mai multe avantaje: optimizeaza confortul termic, protejeaza constructia si reduce consumul energetic destinat incalzirii. In tara noastra, problema controlarii fenomenului pierderilor de caldura a fost pusa pe tapet destul de tardiv, desi clima din Romania impunea o tratare mult mai timpurie a chestiunii. Constatam azi ca majoritatea romanilor au descoperit relativ tarziu avantajul lucrarilor de termoizolare. Primul pas a fost placarea zidurilor exterioare, cu diverse materiale izolatoare.
 
Pardoseala conteaza       

De curand s-a dus vestea ca si prin podea se pierde sau se primeste multa caldura. Betonul, un material cu mare potential de transfer termic, are o inertie destul de scazuta in acest sens. Planseul poate fi un impediment important in calea incalzirii constante a unei incaperi, dar si a pastrarii unei temperaturi mai scazute pe timpul verii, atunci cand se consuma o cantitate importanta de energie punand in functiune Instalatiile de aer conditionat.

Este important si daca respectiva pardoseala se afla pe pamant, peste un subsol (pivnita, garaj, demisol – cu destinatie de locuinta sau doar ca spatiu tehnic) ori deasupra unui alt apartament.

In situatia in care dedesubt se afla o alta incapere nelocuita sau aflata in proprietatea aceleiasi familii, este recomandat ca izolarea sa se realizeze pe tavanul camerei de jos (se merge pe principiul izolarii unui element constructiv pe partea expusa frigului sau caldurii, in functie de anotimp). Se vor lua in seama toate aspectele importante, inclusiv localizarea punctului de roua, scopul fiind alegerea solutiei corecte.

Daca izolarea pe exterior nu reprezinta o varianta viabila, ramane solutia izolarii pardosealii pe interiorul incaperii dumneavoastra. Intr-adevar, aici, sunteti stapan si va puteti apuca de treaba

Este neaparat necesar sa luati legatura cu un specialist care sa calculeze nivelul maxim pana la care se poate ridica podeaua. In functie de aceste socoteli, se va alege si grosimea potrivita pentru placile de polistiren (evident – extrudat). Veti folosi, de asemenea, carton bitumat, pentru a elimina riscul aparitiei umiditatii. Polistirenul este, oricum, un material hidrofug. Ar mai fi nevoie de armatura din fibra de sticla si adeziv. Punerea in opera se face destul de simplu, mai ales in situatia in care pardoseala e dreapta si nu necesita turnarea unei sape de egalizare. Dupa incheierea lucrarilor de de termoizolare se toarna o noua sapa, apoi se monteaza tipul de acoperire preferat: parchet, gresie, mocheta etc.