Membrane bituminoase

Membrane bituminoase au performanţe mai ridicate decât membranele standard. Sunt potrivite pentru utilizare ca barieră de vapori, primul strat de hidroizolaţie strat de închidere la hidroizolaţiile bituminoase în mai multe straturi.

Membranele din bitum aditivat sunt armate cu fibra de sticla sau polyester, fiind protejate pe fata superioara cu nisip sau granule de ardezie de diferite culori si pe fata inferioara cu film de polietilena, cu rol anti-lipire la transport si depozitare.

Se recomanda utilizarea lor la hidroizolatia intr-un strat sau doua: fundatii si subsoluri, terase circulabile si necirculabile, acoperisuri de bloc, acoperisuri industrial, sisteme de acoperisuri verzi, cat si la refacera izolatiilor vechi.

Armatura din fibra de sticla confera membrane o optima stabilitate dimensional si rezistenta la sarcini. Ardezia prin reflexia razelor solare are rolul de a proteja membrana la imbatranire si, totodata, contribuie la o uzura mecanica minima  stratului de bitum de dedesupt.